Word jij onze volgende Aline of Maarten?

Binnenkort start onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers om ons projecten in Peru en Guatemala te versterken.
Ben jij een kinesitherapeut(e) of een ergotherapeut(e) die deze unieke levens- en werkervaring misschien wel ziet zitten?

Kom dan naar onze info-avond in Gent!

Info avond vrijwilligerswerk in Ayacucho (Peru) of San Rafael (Guatemala)

  • Wanneer? dinsdag 12 nov. (start 19u )
  • Waar? Campus UZ Gent, C. Heymanslaan 10, gebouw B3, ingang 46, 5e verdieping, lokaal 5.1
  • Wie? (Laatstejaars)studenten ergotherapie en kinesitherapie

www.tumbador.be - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Volg ons op Facebook: Tumador.vzw - Twitter: @Tumbador_vzw - Instagram: tumbadorvzw

 

Vijf Tumbador-stappers op vijftigste Dodentocht

Volgend weekend: Dodentocht. En ook dit jaar zullen vijf moedigen starten aan deze uitdaging én zich hierbij laten sponsoren voor Tumbador. Nu al hebben ze samen voor 370 euro sponsoring gezorgd. We wensen Veerle, Chris, Matthijs, Tony en Wim heel veel succes en bedanken hen nu reeds om bij deze onderneming ook aan Tumbador te denken. Wil je hen ook financieel steunen? Elke gift op onze rekening BE20 3204 4372 5156 is voor hen een steun, en giften vanaf 40 euro zijn nog steeds fiscaal aftrekbaar! 

Tumbador in K.A. Veurne

In het kader van ons project 'Tumbador weer naar school' waren we vandaag aanwezig in Veurne. Het K.A. organiseerde een projectdag voor alle leerlingen. Het thema was 'Een roadtrip in Noord en Centraal Amerika". Er werden 23 verschillende workshops georganiseerd: alle leerlingen gingen de ganse dag van de ene naar de andere workshop. Hier mochten we niet ontbreken! We konden 5 maal onze werking, ons project in Guatemala voorstellen, dit aangevuld met algemene informatie over dit land. Zo bereikten we een 75-tal leerlingen en vele leerkrachten.
Dit schooljaar zit er voor ons op, maar we bereiden al het nieuwe voor en leggen de eerste contacten. Ben jij of is jouw school geïnteresseerd? Kan je ons voorstellen in een school (lager , secundair en/of volwassenenonderwijs)? Niet aarzelen! Een berichtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. volstaat. Wij doen de rest!

Tumbador op Instagram

Sinds kort kan je Tumbador ook vinden op Instagram. Surf naar www.instagram.com/tumbadorvzw en volg ons. #hipperdanhip

Ouders ex-vrijwilliger Katrien schenken 1.000 euro

Dankjewel, Frans en Ria Van Den Heuvel-Van Looveren! Na 30 jaar houden The Booze Brothers er mee uit. The Booze Brothers waren de organisatoren van de Nacht van de Blues. Elk van de leden mag 1.000 euro uit de vereffening schenken aan een goed doel. De ouders van Katrien Van Den Heuvel, die in 2013 zes maanden als vrijwillige kinesitherapeute voor Tumbador heeft gewerkt in Wasi Esperanza, kozen voor Tumbador. "Wij zijn daar ook een week op bezoek geweest en hebben heel wat ellende gezien maar ook kinderen die blij waren met de hulp van de vrijwilligsters," laten ze weten. Dankjewel om aan ons te hebben gedacht!

Tombola tijdens OKA-quiz goed voor 420 euro

Op 30 april organiseerde OKA Kalmthout zijn jaarlijkse quiz. Daarbij werd ook een tombola ten voordele van Tumbador gehouden. De actie bracht 420 euro op. Dankjewel voor dit mooie gebaar!

Sint-Michielsschool Waarloos zamelt 1.899,44 euro in

Ook de Sint-Michielsschool Waarloos organiseerde een sponsortocht en zamelde zo 1.899,44 euro voor onze vzw. Genoeg om 10 kinderen aan krukken te helpen, voor 4 kinderen een looprekje te kopen en tevens een nieuwe loopbaar voor in de praktijkruimte aan te schaffen, rekenden ze zelf uit. Dankjewel voor deze leuke actie!

Wasi Esparanza breidt kine-aanbod uit

Coördinator Karime vertelt dat Wasi Esperanza in Peru intussen heel wat verschillende therapieën aanbiedt. “Dankzij de steun van Tumbador vzw kan Wasi Esperanza een integrale therapie aanbieden aan de patiënten. Met andere woorden: alle kinderen krijgen 1 keer per week kinesitherapie, maar we weten dat dat niet voldoende is. Daarom organiseren we een aantal bijkomende therapieën.

-           Paardentherapie: sinds vorig jaar wordt dit wekelijks georganiseerd in het Instituto Nacional de Cultura. Vrijwilligers van de school voor dierenartsen zetten zich in om Limeño, het paard waarmee we de therapie doen, te verzorgen en te vervoeren.

-           Watertherapie (of hydrotherapie): dit wordt georganiseerd door onze kinesisten. Elke week trekken we naar een zwembad in de stad en amuseren de kinderen zich te pletter. Voor de kinesisten is het elke week weer een nieuwe uitdaging.

-           Groepstherapie: hiermee zijn we dit jaar begonnen. Voor onze patiënten is het een goede manier om meer vertrouwen te krijgen en meer ouders samen met de kinderen te laten werken. Onze vrijwilligster Aline organiseert deze therapie. Elke sessie is anders omdat ook elke groep anders is. Maar zij zet zich hier heel erg voor in!

Elke week gebeurt er hier dus heel veel en boeken we mooie resultaten. We zijn alle vrijwilligers en sponsors van Tumbador erg dankbaar omdat zij ons in staat stellen om de levenskwaliteit van onze patiënten te verbeteren.”

 

Music for Life 2018: minstens 2.600 euro!

De teller van Music for Life 2018 staat op 2.602,68 euro. De Koning Boudewijnstichting stort het ingezamelde geld in schijven door aan de deelnemende vzw's en tot nog toe kregen we twee stortingen. Mogelijk loopt dit bedrag nog verder op. 

Noteer alvast dat we opnieuw zijn ingeschreven voor De Warmste Week 2019.

Zin om hier mee je schouders onder te zetten? Of zin om een actie te organiseren ten voordele van Tumbador? Laat dan van je horen!

 

Lagere school Groenendaal schenkt 2.890 euro

Lagere school Groenendaal uit Merksem zamelde maar liefst 2.890 euro in voor Tumbador. Deze basisschool organiseert jaarlijks een solidariteitsactie en dit jaar werd Tumbador/Wasi Esperanza als project geselecteerd. Er worden verschillende acties opgezet, onder anderen een  verkoop van producten van de wereldwinkel, een sober ontbijt, een sponsortocht...

Positieve rapport voor onze Sunday Brunch

Midden december hebben we, in het kader van De Warmste Week, voor het eerst een Sunday Brunch georganiseerd. Het initiatief kreeg over de hele lijn een positief rapport. Het bracht 1.242 euro op en de ongeveer 120 gasten waren bijzonder tevreden over onze luxueuze zondagsbrunch. Zeker voor herhaling vatbaar dus. Dankjewel aan iedereen die is komen helpen en komen eten!