Tumbawalk Zaterdag 29 augustus

Helaas: door de nieuwe richtlijnen ter bestrijding van het Covid-19-virus, zien we ons genoodzaakt de eerste TumbaWalk uit te stellen tot ... een later te bepalen datum.

De werkgroep had de nodige voorbereidingen getroffen, de eerste inschrijvingen waren al binnen, we kregen veel positieve reacties op dit nieuwe Tumbador initiatief: maar de veiligheid en gezondheid van iedereen primeert!

 

2020, een jaar anders dan anders ...

In Peru en Guatemala zijn onze projecten al 4 maanden dicht. Maar, de lokale medewerkers begeleiden de patiënten verder van op afstand.

In België zitten we, na de lockdown, volop in de exit fase. Veel kan terug, niet alles! En wat kan is dikwijls anders dan vroeger. Ook hier zijn de Tumbador werkgroepen verder actief gebleven, maar mekaar ‘in levende lijve’ ontmoeten was er zelden bij. Veel acties zijn afgelast (Sportpaleis events, Scholenacties, Zomerfestivals, Dodentocht, ... ) met ook grote financiële gevolgen.

Hoog tijd dus om een nieuw event te organiseren: de TUMBAWALK! In kleine bubbels mekaar terug ontmoeten en wandelen voor het goede doel.

Op zaterdag 29 augustus willen we met zoveel mogelijk Tumbador medewerkers / sympathisanten vele kilometers wandelen. Onze ambitie: (minstens) 100 vrijwilligers stappen samen (minstens) 1.000 km!

Dit kan ofwel:

  • op de Kalmthoutse heide. Hier voorzien we volgende afstanden: 5, 8, 16 en 24 km en ook een parcours voor rolstoelgebruikers. De Kalmthoutse heide (toegangspoort De Vroente – Putsesteenweg 129) is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (station Heide op 1,6 km – vergeet je mondmasker niet!). We zorgen aan de vertrekplaats (vrijblijvend) voor een lunchpakket (€ 12,5) dat je kan meenemen.
  • in jouw buurt: Assebroek, Tessenderlo, Zwevegem, Halle, ... of waar ook “ter wereld”

Je wandelt alleen of in gezelschap van familie / vrienden (hou rekening met de grootte van je “bubbel”) een bepaalde afstand en geeft ons vooraf de informatie door.

En, wandelen is leuk en gezond, maar als je nog wat sponsoring kan verzamelen voor Tumbador, dan realiseer je een extra doelstelling. Informeer je achterban (familie / kennissen / collega’s) dat je deelneemt aan de Tumbawalk, en vraag hen om jou te sponsoren en te motiveren om extra kilometers te stappen voor het goede doel (zoals de deelnemers aan de Dodentocht voor Tumbador jaarlijks doen sinds 2004!). Giften vanaf € 40 zijn in 2020 fiscaal aftrekbaar voor 60 % in plaats van 45 %. Dus: Schenk je ons € 40, dan recupereer je daarvan € 24 via je belastingaangifte van 2021.

ⱱ Een gezonde ontspanning

ⱱ Met vrienden / kennissen / andere Tumbadorianen

ⱱ Voor het goede doel

 

⇒ 3 redenen om deel te nemen!

⇒ Vul hier het inschrijvingsformulier in

⇒ voor 1 augustus

 

Kort na je aanmelding krijg je verdere info!

Tot 29 augustus,

de Tumbawalk werkgroep