Parkschool krijgt bezoek van Tumbador

“Op donderdag 16 februari kwamen Chris en Tineke een bezoekje brengen aan de Parkschool Relst om de kleuters en leerlingen van de lagere school op een laagdrempelige manier te vertellen over Tumbador. En wat hebben ze het ge-wel-dig gedaan! Onze leerlingen stappen elk jaar in maart een vastenvoettocht, van de allerkleinste instappertjes tot de grootsten van het 6de leerjaar. Voor hen is het fijn om te weten wat de organisatie voor wie ze zich inzetten, ook doet qua hulpverlening.

De grotere leerlingen kregen een opfrisser van de lessen aardrijkskunde en geschiedenis, de jongere leerlingen kregen uitgelegd wat een beperking is en dat sommige kinderen een fysieke uitdaging hebben. De lama knuffels, gekke hoedjes en wollen vestjes mochten ze ook allemaal bewonderen.

 

Ze leerden wat vrijwilligerswerk is, dat kindjes ook in een draagdoek kunnen en niet enkel in een buggy en dat het fijn is om iemand te helpen, zomaar, zonder daarvoor betaald te worden.

Via verschillende ouders kreeg de ouderraad al feedback dat hun kinderen heel spontaan thuis verteld hebben over Tumbador en wat ze allemaal doen. Het leeft onder de leerlingen en ze zijn eens zo gemotiveerd om ook dit jaar weer hun beste beentje voor te zetten!”

Jenny De Crée, mama van een leerling in de Parkschool / Trotse vrijwilliger van Tumbador

 

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.