Team en werking

Wie is wie binnen Tumbador? Wie doet wat? 9 werkgroepen zetten hun schouders onder Tumbador. Leer hen hier kennen en ontdek wat ze allemaal doen.

Fondsenwerving

Staat in voor de vele activiteiten die we organiseren om middelen en bekendheid te bekomen
Een greep uit deze activiteiten: de algemene quiz, benefieten, de Dodentocht® , het tappen bij concerten en optredens en het werken op Zomerfestivals Gaat van het bedenken van een concept voor een nieuwe activiteit waar we mee in de kijker kunnen komen, tot het concreet uitvoeren, het opstellen van een draaiboek, contacten leggen met bedrijven/sponsors, vrijwillige medewerkers zoeken, leiding geven op de dag van de activiteit zelf tot het evalueren en financieel opvolgen, … maar heeft bovenal ook een groot fun-gehalte!

Projectwerkgroepen

Staan in voor het project in San Rafael ( Guatemala) en dat in Ayacucho (Peru). Helpen de projecten uit te bouwen en de uitgezonden vrijwilligers te ondersteunen/begeleiden
Gaat van overzicht houden van het project (visie, doelstellingen, methode, ...) in overleg met bestuur, corresponderen met de vrijwilliger ter plaatse tot het zorgen voor het jaarverslag en budgetaanvragen en het kritisch opvolgen van financiële verslagen. Vormen ook het aanspreekpunt met de lokale coördinator van het project

De Vrijwilligers

Staan voor de 1000en handen die Tumbador mee vorm geven

Gaat van mee vergaderen, mee concepten uitdenken en iets concreet op poten zetten over het strijken tijdens de warmste week, je handen in het afwaswater steken op de benefiet of opdienen bij de quiz tot het vertalen van teksten, het delen van je expertise of het in contact brengen met.

Je kan het zo gek niet bedenken of het kan wel nuttig zijn.

Misschien hoor jij hier binnenkort ook wel bij? Interesse? Mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

 

PR

Zet zich in om de buitenwereld te tonen wat Tumbador is en waar het voor staat. Ontwikkelt boeiend promomateriaal

Gaat van het opstellen en onderhouden van een communicatieplan tot redactie van de nieuwsbrief, het uitbouwen van publiciteit- en promotiemateriaal en het contacten leggen met de media. Beheert ook de eindredactie van deze website.

 

Scholenwerking

Staat in voor meer sensibilisering van jongeren voor de problematiek van gehandicapten (in het bijzonder jongeren met een handicap) in Zuid-Amerika

Gaat op zoek naar gemotiveerde lesgevers die doorleefd en uit ervaring kunnen getuigen, zet mee geldinzamelacties bij scholen op touw, antwoordt reactief op aanvragen vanuit scholen om een mondiale projectwerking op te zetten maar legt ook proactief contacten met mogelijk geïnteresseerde scholen. Richt zich tot lagere en middelbare scholen maar ook tot hogescholen met specialisatie revalidatie, kinesitherapie en ergotherapie.

IT

Zorgt voor praktische ondersteuning rond intranet, website en toepassingen zoals het Evenementenbeheer

Tekent structuur van website uit en bouwt hem layoutmatig op. Werkt zelf (of in samenwerking met IT studenten) applicaties uit om de organisatie van onze activiteiten te vereenvoudigen, te stroomlijnen of te faciliteren.

Medewerkersbeleid

Staat in voor het vinden van nieuwe kandidaten die een jaar vrijwilligerswerk willen doen in Peru of Guatemala

Gaat van het contacten leggen met hogescholen en universiteiten, het houden van infosessies voor studenten over vrijwilligerswerk, tot het uitschrijven en plaatsen van vacatures en het effectief selecteren van de vrijwilliger. Nadien volgt het voorbereiden van de vrijwilliger voor vertrek.

Financiën

Staat in voor de boekhouding, fiscale attesten en rapportering allerhande. Biedt ook ondersteuning bij subsidieaanvragen en dergelijke

Belegt eveneens de algemene vergadering en stelt op het einde van het boekjaar de jaarrekening op, bereidt de budgettering voor en volgt ze op. Stelt mee dossiers samen die kunnen dienen voor de aanvraag van fiscale aftrekbaarheid en de aanvraag van subsidies.

Bestuur

De coördinatie van Tumbador en daarmee ook het overkoepelend orgaan van alle andere werkgroepen

Werkt de algemene doelstellingen en visie uit en zorgt dat het geheel goed blijft draaien. Bepaalt de doelstellingen op lange en korte termijn en vertaalt deze in beleid. Garandeert een gezonde financiële en legale status. Volgt en begeleidt de gekozen projecten op en onderhoudt contacten met andere organisaties.

Het team van Tumbador vzw

Heb je interesse om een van onze werkgroepen te versterken? Hier lees je hoe dat kan!

Chris
Chrisbestuur, financiën, medewerkersbeleid, scholenwerking
Ilse
Ilsebestuur, fondsenwerving
Dirk
Dirkbestuur, PR, fondsenwerving, financiën
Stefan
Stefanbestuur, IT, projectwerkgroepen
Olivia
Oliviaprojectwerkgroep Peru, medewerkersbeleid
Wannes
WannesIT, PR
Veerle
Veerlefondsenwerving, IT
We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.