Peru: Team uitstapje

Op 10 juni hielden we een uitstap voor alle ouders, kinderen en medewerkers van Wasi Esperanza, het was een dag met veel spelletjes waarbij de ouders met elkaar in contact kwamen en de kinderen vrij waren om te spelen, kruipen, ontdekken en nog veel meer.

Na twee jaar opsluiting was het voor velen bevrijdend om in de open lucht te kunnen zijn en met andere mensen te kunnen eten. Dit soort activiteiten is belangrijk omdat zij helpen de banden tussen ouders en kinderen te versterken; het zijn ook waardevolle momenten waarop de medewerkers de dynamiek van de gezinnen langdurig kunnen observeren en de resterende activiteiten van het jaar beter kunnen oriënteren.

Bij deze gelegenheid gingen wij naar de Muyurina-vallei die 25 minuten buiten de stad ligt. 's Morgens werden spelletjes georganiseerd om de interactie tussen ouders en kinderen aan te wakkeren, na de lunch werden de winnende teams bekroond en daarna kregen ouders en kinderen vrije tijd om de plaats te verkennen of gewoon uit te rusten. Het was zeer ontroerend om te zien dat de meeste kinderen zo uitgeput waren dat zij de hele weg terug hebben geslapen.

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.