Financieel verslag 2023

Tumbador vzw heeft in 2023 zijn 20-jarig bestaan gevierd. En niet enkel hierdoor was 2023 een topjaar! 

De projecten in Peru en Guatemala draaiden op volle toeren: lokale teams, aangevuld met Vlaamse vrijwilligers, boden aan tientallen jongeren met een beperking kwaliteitsvolle revalidatie aan. Revalidatie die anders voor deze groep onbetaalbaar en onbestaande is. Bij Tumbador zijn er permanent vacatures voor Vlaamse kinesitherapeuten en ergotherapeuten die (minstens 6 maand) vrijwilligerswerk willen doen in onze projecten. Een unieke ervaring! Geïnteresseerd? Laat ons je interesse weten op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Maar ook in België was er continu activiteit!

  • In maart vierden we samen met meer dan 100 sympathisanten ons 20-jarig bestaan.
  • Heel wat acties werden opgezet om fondsen te verzamelen: o.a. t.g.v. een huwelijksjubileum, een verjaardag, deelname aan een sport evenement lieten mensen zich “sponsoren” ten voordele van Tumbador vzw.
  • 2023 was een recordjaar m.b.t. het aantal donateurs, die “profiteerden” van het fiscale voordeel bij giften van minstens €40. En ook voor 2024 en daarna mag Tumbador fiscale attesten uitreiken.
  • 554 (!) verschillende vrijwilligers deden minstens 1 shift op een (zomer)festival of tijdens een event in het Sportpaleis / Stadsschouwburg / Vorst Nationaal … In totaal goed voor 2.854 shiften. Aan motivatie geen gebrek: 61 vrijwilligers mochten we minstens 10 maal verwelkomen. Een win/win: de vrijwilliger werkt, maar kan ook een groot deel van het event/festival meemaken, en Tumbador vzw ontvangt een vergoeding voor dit werk. Interesse? Ga naar onze “speciale” site: https://mijn-evenementen.tumbador.be/nl !

 

Ook financieel was 2023 een topjaar! De financiële verliezen uit de corona jaren werden ingehaald en de vzw heeft weer een zeer gezonde basis om de huidige projecten ook de komende jaren verder te steunen, mogelijks aangevuld met nieuwe projecten. Het leeuwenaandeel van de inkomsten kwam in 2023 opnieuw vanuit vrijwilligerswerk op evenementen: € 119.000! Daarnaast zorgden ook opbrengsten uit acties, giften, scholenprojecten, subsidies voor extra financiële opbrengsten. Een welverdiende dank u wel aan allen die aldus bijgedragen hebben aan de revalidatie van de jongeren in Peru en Guatemala! Inderdaad: in 2023 konden we de lokale projecten steunen met € 81.000! Hiermee wordt vooral (een deel van) de lonen van de lokale medewerkers betaald. Daarnaast zijn er ook investeringen in werkings- en therapiemateriaal, en andere logistieke noden. Onze overige kosten, de zgn. werkingskosten, blijven zeer beperkt: 4,8% van de totale uitgaven (d.i. ver onder de 20% norm die de FOD Financiën hanteert voor toekenning van attesten).

 

 

Beste vrijwilliger, beste donateur: bedankt om mee te helpen aan het verbeteren van de (gezondheids)situatie en het algemene welzijn van mensen met een beperking! Hopelijk mogen we ook dit jaar rekenen op jouw inzet, jouw initiatief, jouw actie, jouw gift!

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.