Hoe kan uw hogeschool / universiteit Tumbador helpen?

Geeft uw hogeschool of universiteit een opleiding tot kinesitherapeut of ergotherapeut, dan kunnen we misschien samen een verschil maken!

We werken samen met lokale revalidatiecentra in Guatemala en Peru en sturen jaarlijks een kinesitherapeut en/of ergotherapeut-vrijwilliger naar daar. Voor pas afgestudeerde studenten is dit vaak een unieke kans om een eerste werkervaring op te doen samen met de ervaring van werken in het buitenland.

Om met de studenten in contact te komen en hen meer over onze hulpvraag te vertellen, houden we op verschillende locaties (Leuven, Gent en Antwerpen) een informatiesessie voor geïnteresseerde-kandidaat-vrijwilligers.

Concreet houdt het in dat wij in een lokaal van uw hogeschool/universiteit een toelichting van een uur tot anderhalfuur houden. Een ideaal moment om dit te doen is in aansluiting op een of andere les van de doelgroep.

Bestaat de mogelijkheid om met uw onderwijsinstelling samen te werken? Laat het ons weten via een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Zit ontwikkelingssamenwerking in uw opleidingspakket en bent u op zoek naar het verhaal van een ervaringsdeskundige?

 

Tumbador neemt al vele jaren op rij een gastcollege in de cursus ontwikkelingssamenwerking voor haar rekening binnen de opleiding kinesitherapie aan de KULeuven.

Wat houdt een gastcollege in?

Het gastcollege is opgebouwd rond een heel concrete casus van de revalidatie van een patiënt in Peru of Guatemala.

  • Allereerst zoomen we in op de regio en schetsen kort de structuur en opzet van het lokale project.
  • Deze inleiding wordt aangevuld door een klinische casus binnen de context van ontwikkelingssamenwerking. De spreker is een vrijwilliger die recent op het project ter plaatse geweest is en hij/zij vertelt hoe hij/zij een concrete situatie of behandeling van een patiënt heeft aangepakt. Met nadruk op de eigenheden die revalidatie in een land als Peru of Guatemala heeft, zoals een minimum aan materiaal, het –in sommige gevallen- ontbreken van een duidelijke diagnose, de manier waarop je samenwerkt met lokale instanties, het omgaan met een andere cultuur en gewoontes, enz.
  • Indien dat binnen de mogelijkheden ligt, vullen we de voordracht aan met een skypeconnectie met de vrijwilliger ter plaatse.

Wilt u ook op uw hogeschool/universiteit uw studenten een voorstelling geven over wat revalidatie in Zuid-Amerika inhoudt? Neem dan gerust met ons contact op via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

 
We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.