Getuigenissen

Zij besloten voor een jaar naar het buitenland te trekken. In Guatemala of Peru hun expertise te gebruiken en revalidatie, ergotherapie of verzorging te bieden aan kinderen met een beperking.
Ze lieten hun vertrouwde omgeving voor een jaar achter. Weg uit hun comfortzone en stapten een vreemde wereld binnen. Een nieuwe taal, een nieuwe cultuur, vele ontmoetingen, goede intenties, vermoedelijk af en toe wat teleurstellingen, ervaringen, verwondering, verbazing, …
Hoe zij -vrijwilligers uit alle provincies van Vlaanderen- dit ervaren hebben, lees je hier verder.
Aline

Op welke verwezenlijking ben je het meeste trots?
"Wat me het meeste zal bijblijven van mijn jaar in Wasi is dat ik er de kans kreeg om groepstherapie op te starten... En het enthousiasme van mijn collega's dat hiermee gepaard ging, ze stonden steeds klaar om nieuwe dingen bij te leren"

Wat heb je opgestoken tijdens je jaar als vrijwilliger in Peru?
"Wat ik heb bijgeleerd tijdens mijn jaar in Wasi: geduld hebben en Spaans spreken ;-) "

Noem een moment of activiteit dat je het meest zal bijblijven.
"Eén van de meest memorabele momenten was voor mij de week dat we samenwerkten met de dokters en paramedici van Mission USA. We werkten toen meer dan 50 uur in 1 week om samen al onze patiënten te kunnen evalueren. Dit was voor ons in Wasi Esperanza een enorm leerrijke week. Ook voor de ouders was de komst van Mission USA een grote meerwaarde."

We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.