Tijdlijn vrijwilligers

36 vrijwilligers trokken reeds als vrijwilliger voor een jaar naar Latijns-Amerika.

Dit waren:

  • 3 ergo’s
  • 29 kinesitherapeuten
  • 2 opvoeders
  • 1 orthopedagoge
  • 1 psychologe.
  • 9 van hen trokken naar Guatemala; 27 naar Peru.

Een diverse groep. Verschillende leeftijden, verschillend geslacht, verschillende professionele capaciteiten, verschillend karakter, maar allemaal met één doel.

  • Ervaring opdoen en ervaring delen.
  • Hun steentje bijdragen.
  • Vrijwilligerswerk doen voor een goed doel.

Elk vanuit hun expertise werkten zij mee in een interdisciplinair team in Guatemala of Peru. Vanuit België brachten zij uitmuntende theoretische kennis mee, in Peru of Guatemala leerden zij hoe zij hun kennis in minder evidente omstandigheden en met beperkte middellen in de praktijk konden brengen. In ruil voor de theoretische kennis kregen zij onschatbare ervaringen van het lokaal personeel mee.

We stellen ze je hier graag aan je voor…

september 2019

Elisa Cottyn, kinesitherapeute

peru Is afkomstig uit Zwevegem en hoopt veel ervaring op te doen maar anderzijds ook haar kennis te delen met het lokaal personeel, vooral op vlak van nieuwe technieken.

september 2019

september 2019

Lise Vanduffel, kinesitherapeute

guatemala Is afkomstig uit Tessenderlo en zal naast het werken met kinderen in het revalidatiecentrum Asociación Gissell ook andere projecten bezoeken.

september 2018

Aline Wyverkens, kinesitherapeute

peru Start met groepstherapieën. Voor de patiënten is het een goede manier om meer vertrouwen te krijgen. De ouders van de kinderen worden mee betrokken bij deze sessies.

september 2018

november 2017

Laura Van Vaeck, kinesitherapeute

peru Introduceert hippotherapie in Wasi Esperanza.

september 2016

Sofie Johnson, kinesitherapeute

peru Schrijft een volledige handleiding uit voor de evaluatiefiche die voortaan door elke kine voor elk kind/patiënt gebruikt zal worden.

september 2016

september 2016

Karen Bruggeman, ergotherapeute

peru Na een pauze van enkele jaren sturen we opnieuw een ergotherapeute uit. De uitbouw van ergotherapie in Wasi Esperanza staat nog in zijn kinderschoenen maar één ding is zeker: ergotherapie is binnen het project een meerwaarde en een aanvulling bij de revalidatie van de kinderen, die zijn nut bewijst.

januari 2016

Anouk De Permentier, ergotherapeute

guatemala Werkt als ergotherapie in San Rafael verder uit wegens grote vraag en gaat op prospectie in Retalhuleu om na te gaan hoe we hen kunnen helpen.

januari 2016

september 2015

Bart Eeckhaut, kinesitherapeut

peru Sloot zijn jaar als vrijwilliger bij Wasi Esperanza af met een energieke rugby activiteit voor de patiënten en hun broers/zussen.

mei 2015

Lore Weyers, kinesitherapeute

peru Verdeelt haar tijd en ervaring over zowel het project in Ayacucho als dat in San Miguel. Organisatorisch soms een huzarenstukje want moeilijk om op beide plaatsen tegelijk te zijn!

mei 2015

februari 2014

Stefanie Van Beeck, kinesitherapeute

peru Onderzoekt -naast haar werk in het centrum- wat het aanbod aan revalidatie en kinesitherpaie is in Ayacucho dit voor mogelijke doorverwijzingen van patiënten.

september 2013

Ellen Van Hoeydonck, kinesitherapeute

peru

september 2013

juli 2013

Neus Blasco Luján, psychologe

peru Geboren en getogen in Spanje komt zij als psychologe het team vervoegen. Niet onnuttig zo'n psychologe, zo blijkt, want nadien neemt het project een vaste psychologe in dienst.

maart 2013

Katrijn Janssens, kinesitherapeute

peru Net als Katrien werkzaam in DVC Sint-jozef in Antwerpen, trekt ook zij voor enkele maanden naar Peru om daar het dagcentrum en de revalidatiepraktijk met haar specifieke expertise te versterken.

maart 2013

maart 2013

Katrien Van Den Heuvel, ergotherapeute

peru Werkzaam in DVC Sint-jozef in Antwerpen, een groot instituut voor kinderen met een motorische beperking, trekt voor enkele maanden naar Peru en versterkt daar tijdelijk het dagcentrum en de revalidatiepraktijk met haar specifieke expertise.

september 2011

Maarten Abeel, kinesitherapeut

peru Wordt gebeten door de microbe van ontwikkelingssamenwerking en is na zijn jaar in Peru werkzaam in verschillende internationale organisaties.

september 2011

juni 2011

Agnes Leys, kinesitherapeute

peru In tegenstelling tot veel van onze andere vrijwilligers komt zij niet pas van de schoolbanken maar heeft ze al een volwaardige carrière achter de rug en brengt zo heel wat ervaring mee.

september 2010

Kristien Claeys, opvoedster

guatemala

september 2010

september 2010

Mira Maes, kinesitherapeute

guatemala

juli 2010

Veerle Deckers, kinesitherapeute

peruStart vanuit San Miguel verschillende medische campagnes op: met een multidisciplinair team van o.a. dokters, psychologen en sociaal assistentes trekt ze dieper het achterland in om revalidatie te bieden aan kinderen die hier geen toegang tot hebben.

juli 2010

februari 2010

Els Bouden, kinesitherapeute

peru

juli 2009

Liesbeth Verhelst, kinesitherapeute

peruVersterkt in San Miguel de banden met lokale instanties die zich mee inzetten voor personen met een handicap alsook met het ziekenhuis en de dokters ter plaatse.

juli 2009

juli 2009

Inge Demey, ergotherapeute

peru Is de eerste ergotherapeute die in Ayacucho therapie op maat voor patiënten uitbouwt.

juli 2009

Marijke Nickmans, opvoedster

guatemala

juli 2009

april 2009

Lieselotte Vlaeminck, kinesitherapeute

peru

september 2008

Sara Deconinck, kinesitherapeute

peru Bouwt het project van San Miguel verder uit. Een ware uitdaging want San Miguel is dan wel een officiële stad maar een pak kleiner dan Ayacucho. Als vrijwilliger moet je dus nog zelfstandiger, nog meer flexibel zijn en zin voor initiatief hebben!

september 2008

maart 2008

Emilie Wouters, kinesitherapeute

peru Neemt na een jaar als vrijwilliger -nadat ze enkele jaren teruggekeerd is naar België- de fakkel van de lokale coördinator over.

maart 2008

Siebrig Scheeres, kinesitherapeute

guatemala

maart 2008

september 2007

Stefanie Vanbeveren, kinesitherapeute

guatemala

maart 2007

Jelle Thewissen, kinesitherapeut

peru

maart 2007

september 2006

Anneleen Vermeulen, kinesitherapeute

peru

september 2006

Isabel Desmet, kinesitherapeute

peru Start in San Miguel te Peru met een pilootproject om daar revalidatie uit te bouwen.

september 2006

december 2005

Tine Vanhullebusch, kinesitherapeute

peru

juni 2005

Mieke Demuynck, kinesitherapeute

peru Ondersteunt Heleen bij de oprichting van het revalidatiecentrum. Er wordt ook lokaal personeel aangetrokken.

juni 2005

juni 2004

Heleen Sabbe, kinesitherapeute

peru Brengt in Ayacucho de verschillende lokale verenigingen en organisaties die werken rond personen met een handicap, in kaart. Na overleg met het bestuur van Tumbador vzw in België wordt er beslist een eigen revalidatiecentrum op te richten om personen met een handicap de kinesitherapie te geven waar ze nood aan hebben.

december 2003

Barbara Vanden Bulcke, kinesitherapeute

guatemala Trekt als 'eerste officiële vrijwilliger en vertegenwoordiger' van Tumbador naar Guatemala en versterkt er voor een jaar het team van het project in El tumbador.

december 2003

juli 2001

Kim Caluwé, kinesitherapeute

guatemala Zoekt en vindt een project in Guatemala waar ze met haar expertise als kinesiste vrijwilligerswerk kan doen. Het project van Padre Freddy en haar ervaringen vormen de inspiratiebron voor de start van Tumbador.
We gebruiken cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze website niet of niet optimaal werken.